Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mitä Hermoratahieronta on?

Hermoratahieronta on ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa ja ääreishermoston tehokuntoutusta. Ääreishermoston hoidon kautta saadaan kuntoutettua myös keskushermostoa. Hoidolla saadaan verenkiertoa, imunestekiertoa, aineenvaihduntaa, ruoansulatusta ja hormonitoimintaa elvytettyä, jolloin keho alkaa puhdistumaan kuona-aineista, sisäelimet vahvistumaan, ravintoaineet imeytymään paremmin ja hormonitoiminta tasapainottumaan. 

Hermorathieronta on fysiologiaan perustuvaa hoitoa ja tehokasta tukihoitoa koululääketieteen rinnalla. Hermoratahieronta sopii hyvin myös rentoutumiseen sekä ennaltaehkäisevänä hoitona ylläpitämään kehon luonnollista tasapainoa. 

Hermoratahieronnasta saatavat hyödyt?    

Hermoratojen kuntoutuksen avulla saadaan hermosolut toimeliaiksi ja hoidon piiriin, maksan entsyymikanta elpymään ja solun sisäinen tasapaino eli homeostaasi palautumaan.  Hermoratahieronta siis elvyttää, puhdistaa ja kuntouttaa.

Hermoratahieronta auttaa kehoa saavuttamaan tasapainotilan, jolloin se on puolustuskykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu. Hieronnan avulla keho elpyy parantamaan häiriintynyttä toimintaansa ja aivot saadaan paremmin huolehtimaan tehtävästään hallita koko kehon toimintoja. Näin vaivat helpottuvat ja alkavat paranemaan, eivätkä uudet vaivat pääse asettumaan "taloksi”. Keho pysyy paremmin tasapainossa.

Hoitotapahtuma

Hermoratahieronnassa kehoa käsitellään joustavien vaatteiden päältä, (haluttaessa myös paljaalta iholta) peukalolla ja sormenpäillä painaen ja pyörittäen. Keho hoidetaan päästä alkaen, aina varpaisiin saakka. Hoito on hellävarainen, rentouttava ja kivuton. Hoito saa tuntua mutta se ei saa sattua. 

Jokainen hermoratahieronnan hoitokerta kestää noin 2 tuntia. Käsittelyn tehostamiseksi hoitokertoja otetaan 5-10 kertaa viikon (vähintään 4 vrk ja enintään 7 vrk) välein. Hoitoa jatketaan yksilöllisesti 2-4 viikon välein, usean kuukauden ajan. Tehokas hermoratahieronta on säännöllistä.

Hoidossa käsitellään tarkasti oikeat paikat ja se tehdään oikealla tekniikalla. Ääreishermoston käsittelyssä huomioidaan poikittaiset ja pitkittäiset hermoradat, isot ja pienet aivot, keski- ja väliaivot sekä aistit. Alkuperäisessä hermoratahieronnassa otetaan huomioon yliedustuksen suhde aliedustukseen, kehon sähköistysalueet, magneettikentät, yhteistoiminnalliset lihakset ja vastakappaleiden toiminta.

Rentoutuminen hoidon aikana ja lepo hoidon jälkeen parantaa hoitotulosta!

Hieronnan jälkeen tulee nauttia runsaasti nestettä!

Mitä hoidon jälkeen?

Hermoratahierontahoidon jälkeen olisi hyvä juoda runsaasti vettä. Tämä tehostaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä ja voi helpottaa mahdollisen paranemiskriisin aiheuttamia oireita.

Hoidon jälkeen tulisi välttää fyysistä rasitusta ja antaa elimistön rentoutua ja levätä. Näin hoidosta saa parhaimman hyödyn.

Mihin vaivoihin hermoratahieronnasta voi saada apua?

Hermoratahieronta auttaa lihasvaivoihin, useimpiin kroonisiin sairauksiin sekä särky- ja kiputiloihin. Apua voidaan saada päänsärkyyn, niska- ja hartiakipuihin, selkäkipuihin, allergiaan, reumaan, vatsavaivoihin, ruuansulatushäiriöihin, migreeniin, maksavaivoihin, kilpirauhasen toimintahäiriöihin, gynekologisiin- ja eturauhasvaivoihin sekä rappeutumissairauksiin.

Parannetaanko hermoratahieronnalla sairauksia?

Hermoratahieronnalla ei paranneta sairauksia, vaan sillä autetaan kehon omia parannusvoimia saattamaan keho takaisin normaalitilaan, jolloin sairauksien syyt alkavat poistumaan.

Kenelle hermoratahieronta sopii?

Hermoratahieronta sopii pääsääntöisesti kaikille ja kaikenikäisille. Se ei sovi kuitenkaan raskaana oleville,  juuri leikkauksesta tulleille (alle 2 kk).

Miten hermoratahieronnan hoitoa voi tukea?

Oikeaoppisesti suoritettu hermoratahieronta on kokonaisvaltaisen hoidon perusta. Hermoratahierontaa tukee monipuolinen ravinto. Lisätukea voidaan saada mm. venyttelystä, kevyestä liikunnasta, kuivaharjauksesta, paastosta, tuorepuristetuista mehuista, ravintolisistä ja esim. maksan toimintaa tukevista yrttivalmisteista.  Hermoratahieronnasta saatavia hyötyjä voi tehostaa myös Bemer-terapian avulla.

Miksi saadaan aikaan paranemiskriisi?

Tehokas kokonaisvaltainen hermoratahoito voi alussa saada aikaan paranemiskriisin eli muutoksen huonompaan suuntaan. Paranemiskriisissä elimistön erityselinten toiminta tehostuu, minkä takia elimistöstä poistuu runsaasti kuona-aineita ja muita ei-suotuisia aineita. Kun keho puhdistuu, joutuvat sen erityselimet (maksa, munuaiset, keuhkot ja iho) suuren työtaakan alle. Näin käy erityisesti kroonisissa sairauksissa, joissa tyypillistä on runsas kuona-aineiden kertyminen kudoksiin.

Paranemiskriisin aikana esiintyy ohimeneviä tuntemuksia, kuten voinnin heikentymistä ja liiallisesta eritystoiminnasta johtuvia oireita, kuten päänsärky, pahanhajuinen hengitys, ihottuma, liman eritys, kuume, kivut, ripuli jne.

Paranemiskriisi on normaali osa elimistön puhdistautumisprosessia ja sen oireet ovat aina ohimeneviä. Paranemiskriisissä piilevät vaivat tulevat esille, jolloin niiden hoitoon on mahdollista puuttua. Paranemiskriisin alkaessa hoitoa ei saa keskeyttää vaan asiakkaan on kestettävä ne muutamat viikot, jotka kriisi kestää. 

Hermoratahieronnan jälkeen olisi hyvä juoda runsaasti vettä. Tämä tehostaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä ja voi helpottaa paranemiskriisin aiheuttamia oireita.